FD Pensioen Pro IPE Pensioenfonds Awards

Voor meer informatie over de FD Pensioen Pro IPE Awards in 2015 en nominaties: redactiebureau@ipe.com

Winnaars 2014:

Het pensioenfonds van verzekeraar Delta Lloyd is uitgeroepen tot beste pensioenfonds van Nederland met een midden- of eindloonregeling (‘defined benefit’). De prijs werd uitgereikt tijdens de Pensioenfonds Awards, die op 19 juni voor eerst gezamenlijk 

gepresenteerd werden door het Financieele Dagblad en pensioenvakblad IPNederland.

Reden voor de uitverkiezing zijn de hoge rendementen en lage kosten van het fonds van Delta Lloyd en de herverzekering, die ervoor zorgt dat het fonds nooit de pensioen hoeft te verlagen. Protector, het pensioenfonds van de ExxonMobile-bedrijven, eindigde als tweede, vanwege de opzet, waarbij tekorten in het fonds worden aangevuld door de bedrijven, maar overschotten ook kunnen terugvloeien.

Het pensioenfonds van het Belgische bankconcern KBC won de prijs voor de beste beschikbarepremieregeling. De regeling is bijzonder, omdat het bedrijf een minimumrendement blijft garanderen op de beleggingen, terwijl bij dit soort regelingen doorgaans al het beleggingsrisico bij de deelnemers ligt.

Pensioenfondsen van financials scoorden goed bij de uitreiking van de vakprijzen.

Zo won het pensioenfonds van ABN Amro de onderscheiding voor ‘beste beleggingsbeleid’, vanwege de volgens de jury heldere strategie, die een balans vindt tussen het voorkomen van pensioenverlagingen en het streven naar indexatie.

In de categorie 'Beste beleggingsbeleid' was de strijd tot de laatse minuut spannend: de twee kandidaten op de shortlist gingen gelijk op voor wat betreft het aantal stemmen. Dit was een echte nek aan nek race. 

Ook in de categorie 'Klantgerichtheid' waren de kandidaten aan elkaar gewaagd. Klantgerichtheid leeft: dit was een categorie waar we veel inzendingen in kregen. De jury selecteerde de drie beste kandidaten, en toen was het aan het publiek om daaruit een winnaar te kiezen. Iedereen die betrokken is bij de sector kon stemmen: deelnemers en gepensioneerden, pensioenbestuurders, asset managers, consultants en academici – iedereen. Toen de stemmen waren geteld, bleek deze categorie een gedeelde eerste plaats te kennen. 

Het pensioenfonds KLM Cabinepersoneel en het fonds voor de mediasector, PNO Media, behaalden beide de eerste plaats in de categorie ‘klantgerichtheid’. PNO won vanwege de integrale financiële planning die mensen kunnen doen op de website van het fonds, het KLM-fonds vanwege crossmediale benadering, onder andere met ‘pensioenambassadeurs’ op vluchten.

 

 
Het Spoorwegpensioenfonds, het pensioenfonds Openbaar Vervoer en pensioenverzekeraar Zwitserleven wonnen gezamenlijk de prijs voor ‘beste langetermijnbelegging’ dankzij hun investering in een fonds dat financiering verschaft aan het midden- en kleinbedrijf in opkomende markten. De prijs voor langetermijnbelegging van het jaar biedt erkenning aan beleggingsstrategieën met een langetermijnfocus, die zowel een financieel als maatschappelijk rendement opleveren.

Jongerenplatform PensioenLab won de innovatieprijs. In de 

stemronde behaalde PensioenLab het allerhoogste aantal stemmen van alle kandidaten, in alle categorieën. Een welverdiend applaus voor een innovative club jonge pensioendenkers.
 
Tijdens de prijsuitreiking werd tevens bekendgemaakt dat IPNederland en de pensioenuitgave van FD samen verder gaan onder de nieuwe naam FD Pensioen Pro | IPE.

Meer info en nominaties voor de FD IPE Awards in 2015? Neem contact op: redactiebureau@ipe.com

 

IPN Wereld

Prijzen 2014
Schrijf u in om deel te nemen aan dit belangrijke evenement, met toonaangevende onderscheidingen voor de Europese pensioensector. Uw deelnameformulier inzenden was nog nooit zo eenvoudig!

Webcasts
Vooraanstaande deskundigen bespreken actuele pensioen- en beleggingsonderwerpen. Volg de discussie waar en wanneer u maar wilt.

IPE 360°
IPE 360 organiseert een reeks bijeenkomsten op top-niveau voor pensioenfondsmanagers en hun adviseurs.

Sociale mediaportaal
Neem deel aan onze sociale mediagroepen

IPN informatiebronnen

White Papers
IPE onderhoudt een bibliotheek van papers over een breed scala van onderwerpen. Downloaden is gratis.

Congressen
Congressen en seminars voor de pensioen- en beleggingssector.

Digitale Editie
De digitale editie van IPN is handig op reis en biedt een makkelijk toegankelijke informatiebron.

Meest gelezen

Bekeken | Aanbevolen | Opgezocht

Meest bekeken: de artikelen die in de laatste 7 dagen het meest zijn bekeken.

Aanbevolen: de artikelen die in de afgelopen 7 dagen het meest zijn aanbevolen.

Opgezocht: de artikelen die de afgelopen 7 dagen het meest zijn opgezocht.

klik tabbladen om resultaten te zien


Wat is RSS?

MOBIELE APPS

Altijd op de hoogte met IPNederland's mobiele apps? Download ze gratis:
IPNederland Nieuws:
iPad/iPhone
Android
Blackberry:
IPNederland Magazine:
iPad/iPhone

Andere IPE-titels en -producten

IP RE
November/
December 2013

Meer informatie. IP Real Estate is een tweemaandelijks tijdschrift voor Europese institutionele beleggers.

IPA
September/
October 2013

Meer informatie over institutionele beleggingen en pensioenkwesties in AziŽ.

IPE
February
2014

Meer informatie. Investments & Pensions Europe is een toonaangevend maandelijks tijdschrift voor institutionele beleggers en Europese pensioenfondsmanagers en -bestuurders.

IPE-Quest

Meer informatie. IPE-Quest is een managerselectie-instrument dat institutionele beleggers in contact brengt met vermogensbeheerders.


IPE International Publishers Limited, geregistreerd in Engeland, Reg Nr. 3233596, BTW Nr. 685 1784 92
Geregistreerd adres: Pentagon House, 52-54 Southwark Street, London SE1 1UN